Peynir, sıcak iklimin kurbanı oldu

Çiftlik Hayvanlarına Ot ile Beslenme Yüksek Kaliteli Süt ve Peynir Üretimini Artırıyor

Son zamanlarda yaşanan kuraklık nedeniyle besi alanları daralan çiftlikler, inek rasyonlarını mısır ve diğer yem bitkileri ekleyerek çözmeye çalışıyor. Ancak, yeni bulgular otla beslemenin süt ve peynir kalitesine olan etkisini ortaya koyuyor.

Fransız Tarımsal Araştırma Enstitüsü (INRAE) ile VetAgro Sup Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, süt ineklerinin taze ot tüketimine bağlı olarak süt ve Cantal peynirinde yüksek miktarda insan sağlığına faydalı omega-3 yağ asidi bulunduğunu gösterdi.

Massif Central’deki bir araştırma çiftliğinde gerçekleştirilen deneyde, ot bazlı rasyon alan ineklerin sütü ve peynirlerinde omega-3 seviyesinin belirgin şekilde yüksek olduğu tespit edildi. Ayrıca, duyusal değerlendirmeler peynirin otla beslendiğinde daha sarı, yumuşak ve aromatik olduğunu ortaya koydu.

Araştırma ekibi, mısır bazlı rasyonlara bile ot eklemenin peynirin besinsel ve duyusal değerini korumak için kritik olduğunu vurguladı. Bu nedenle, özellikle kış aylarında ot stoklarına bağımlı bölgelerde ot temelli beslemenin devamlılığının peynir kalitesini korumak için önemli olduğu belirtiliyor.

Related Posts

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Yapay zeka ile restoran devrimi! Lezzetin yeni şefi

Restoran sektörü, teknolojik dönüşümün ön saflarında yer aldı. Yapay zeka (AI), mutfak operasyonlarından müşteri etkileşimlerine kadar her alanda yenilikçi çözümler sunarak işletmelerin verimliliğini artırıyor ve rekabet avantajı sağladı. 2025 …

YouTube iki kişilik aboneliği test etmeye başladı

Bazı premium abonelikler iki ya da daha fazla sayıda kişinin tek bir ücret ile aynı hesabı kullanabilmesine odaklanıyor. YouTube da benzer bir aboneliği test etmeye başladı.

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir