Anne babalar dikkat: Sıcaklarda çocuklara sakın içirmeyin

Sıcak Havada Dikkat: Gliserol İçeren İçecekler Çocuklara Tehlikeli Olabilir!

Yaz sıcaklarının etkisiyle soğuk içeceklerin talebi artarken, İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA) önemli bir uyarıda bulundu. FSA, özellikle gliserol içeren aromalı dondurulmuş içeceklerin 7 yaş altındaki çocuklara kesinlikle verilmemesi gerektiğini duyurdu.

Mirror gazetesinde yer alan habere göre, gliserol içeren bu içecekler çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, kan şekerinde düşüklük, şok ve hatta bilinç kaybı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

FSA, 10 yaş altındaki çocukların bu tür içecekleri en fazla 350 ml miktarında tüketmeleri gerektiğini belirtirken, ebeveynlere ürün etiketlerini kontrol etmeleri uyarısında bulundu.

21 Çocuğa Acil Müdahale Edildi

Önceki uyarıların ardından, son altı yılda Birleşik Krallık ve İrlanda’da 2 ila 7 yaş arasındaki 21 çocuğun gliserol içeren içecekler sonrası acil tıbbi müdahale aldığı tespit edildi.

Araştırmalar, bu vakalarda “gliserol zehirlenme sendromu” adı verilen bir tablonun yaygın olduğunu ortaya koydu.

Tam Donmayı Önlemek İçin Kullanılıyor

Gliserol, aromalı soğuk içeceklerde ve buzlu ürünlerde tam donmayı engellemek için doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılıyor. Ancak aşırı tüketimi ağır sonuçlara yol açabilir.

FSA, özellikle sıcak havalarda tüketimin arttığı bu içeceklerin küçük çocuklar için ciddi bir tehlike oluşturabileceğini vurgulayarak aileleri uyarıyor. Sağlıklı bir yaz geçirmek için dikkatli olunmalı!

Related Posts

Uzmanından uyarı: Sıcak havalarda bu içecekleri tüketmeyin

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Diyetisyen Neşe Orhan, sıcak yaz aylarında beslenme sıvı alımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Diyetisyen Orhan: “Bu sıcak havalarda 10-12 bardağın üzerinde su tüketilmesini istiyoruz. Her sıvı da su değildir. Asitli ve kafeinli içecekler ile çay gibi sıvılar aksine vücudumuzdan daha fazla su attırıyor ve tehlike yaratıyor. Bu tür içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tercih edebiliriz” dedi.

Buz kullanmadan önce bir kez daha düşünün

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle tüketimi artan buz, kirli sulardan ve steril olmayan ortamlarda üretildiğinde enfeksiyon hastalıklarına neden oluyor.

Zayıflamak için tüketilen çaylara dikkat: Sağlığımızı tehdit ediyor

Bilinçsiz tüketilen bitkiler konusunda konuşan Diyetisyen Şükriye Eral, “Kontrolsüz tüketilen bitki çayları kalp ritim bozuklukları, tansiyon düzensizlikleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon yetersizlikleri yapabilir, fazla tüketimler zehir etkisi yapabilir. Diğer kullandığımız ilaçlarla, bitkilerle etkileşime girebilir” açıklamasında bulundu.

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Gençleşme vaadiyle gelen büyük tehlike! Hormonları mahvediyor, sakın yüze sürmeyin

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.